LEERKRACHTEN

Ellen Verweij is al sinds de start leerkracht van de SUMMAklas. Dit schooljaar is zij de leerkracht van de middenbouwgroep. Zij stelt zich graag aan u voor: 

Mijn naam is Ellen en ik sta met veel plezier 5 dagen in de week voor de SUMMAklas! Ik woon in Gorinchem en ben getrouwd met Léon. Samen zijn we een sportief koppel en gaan vaak samen hardlopen of wielrennen. Daarnaast ben ik dol op bakken en maak ik graag (gezonde) lekkernijen.

Ik werk al vele jaren in het onderwijs, waaronder ook al geruime tijd in voltijds hoogbegaafdenonderwijs. Ik vind het ontzettend leuk om met deze doelgroep aan de slag te zijn. Hoogbegaafde kinderen spreken mij enorm aan door hun creatieve manier van denken. Ik ben zelf erg nieuwsgierig en vind het leuk om samen met de kinderen op zoek te gaan naar antwoorden op hun (ingewikkelde) vraagstukken!

Sinds de start van de tweede groep in september 2022 zijn er twee leerkrachten bijgekomen: Marcelle den Haan en Evelien Verhoek. Zij stellen zich ook graag voor:

Mijn naam is Marcelle en ik ben op maandag, dinsdag en woensdag de leerkracht van de bovenbouwgroep. Ik ben getrouwd en samen hebben we 3 zonen, waar we veel plezier mee beleven. Inmiddels werk ik ook alweer vele jaren binnen het onderwijs en heb ik in veel verschillende groepen mogen lesgeven/leerlingen mogen begeleiden, waaronder ook hoogbegaafde leerlingen. Daarvoor ben ik werkzaam geweest als gezinsbegeleider en coördinator van diverse cursussen.

Het werken met leerlingen doe ik iedere keer weer met veel plezier. Samen ploeteren, mooie leerprocessen doorlopen, ons buigen over ingewikkelde vraagstukken, de creativiteit erop los laten en de leerlingen te zien ‘groeien’. Kortom het werken in de SUMMAklas, samen met mijn duo-collega Evelien, geeft dan ook veel plezier en voldoening.

Mijn naam is Evelien en ik ben op donderdag en vrijdag de leerkracht van de bovenbouwgroep. Ik ben getrouwd met Marc en wij zijn de trotse ouders van Dion en Mara.

De SUMMAklas is voor mij vertrouwd, omdat ik mee mocht helpen bij de opzet hiervan. Als specialist hoogbegaafdheid begeleid ik al geruime tijd kinderen, ouders en scholen op dit gebied en ik geniet hier nog iedere dag van. Nadat ik meerdere jaren verschillende plusklassen heb begeleid, was voor mij de start van de tweede groep het moment om alsnog definitief de overstap naar het onderwijs te maken en echt een ‘eigen’ groep te krijgen waar Marcelle en ik met de leerlingen aan zoveel moois kunnen bouwen! In mijn rol van projectcoördinator ben ik ook het eerste aanspreekpunt voor geïnteresseerde ouders om meer te vertellen over de SUMMAklas, dus wellicht tot binnenkort!

Naast de leerkrachten is Judy Sterrenburg als onderwijsassistente werkzaam in de SUMMAklassen. Ook zij stelt zich graag voor:   Mijn naam is Judy en ik werk sinds mei 2021 vanuit SWV Driegang drie dagen (maandag, dinsdag en donderdag) in de SUMMAklassen. Hiervoor heb ik 10 jaar in het SBO gewerkt en daarna heb ik me bij Driegang mogen verdiepen in hoogbegaafdheid. Ik leer nog elke dag met en van de kinderen, ik geniet van dat stukje samen op weg zijn en nieuwe dingen leren.  Daarnaast houd ik ervan om lekker buiten te zijn: fietsen, wandelen en bootcampen. Maar ook een goed boek, een kopje thee en een stukje chocola sla ik niet af! Ik ben getrouwd met Wout en samen hebben we een zoon: Tim.